Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyermekfejlesztő központok, Óvodák képes leírás - Gyermek-fejlesztés.tlap.hu
részletek »

Gyermekfejlesztő központok, Óvodák - Gyermek-fejlesztés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyermekfejlesztes.tlap.hu » Gyermekfejlesztő központok, Óvodák
Keresés
Találatok száma - 9 db
Aranyalma Gyermekfejlesztő Központ - Pécs

Aranyalma Gyermekfejlesztő Központ - Pécs

6 hónapos kortól 14 éves korig biztosítunk gyermekek részére olyan játszóházi foglalkozásokat, kurzusokat, amelyek sokoldalúan segítik elő fejlődésüket. Igyekeztünk összegyűjteni azokat a fejlesztési formákat, játszóház keretében folyó foglalkozási lehetőségeket, amik már bizonyítottak, amelyekről sok szülő hallott már, esetleg ismernek is, de Pécsett eddig még sokak számára nem voltak elérhetőek.

Csodadomb Gyermekfejlesztő Központ

Csodadomb Gyermekfejlesztő Központ

A Csodadomb Gyermekfejlesztő Központ csecsemők, kisgyermekek számára különleges, hasznos időtöltést kínál a gyerekek életkorának, adottságainak megfelelő érdekes játékokkal, eszközökkel. A gyerekek kielégíthetik kíváncsiságukat, megismerkedhetnek, hosszasan tevékenykedhetnek a játékokkal, az édesanyák és édesapák megfigyelhetik gyermekük kezdeményezéseit, segíthetik őket, miközben mindnyájan átélhetik hatékonyságukat. Mi, fejlesztő pedagógusok pedig rengeteg alternatívát kínálunk az adott eszközökkel, azaz teret adunk az ismétlés, az utánzás lehetőségének. Az önfeledt játék során a gyerekek észrevétlenül ügyesednek, képességeik fejlődnek. Kiemelkedő feladatunknak tekintjük a koraszülött gyermekek szakszerű fejlesztését, terápiáját. Az óvodás korú gyermekeket felkészítjük az iskolára, hogy ott remekül helyt álljanak, kudarc nélkül vegyék az újfajta akadályokat. Kiegészítő tevékenységként a szülők számára tanácsadást biztosítunk. o Foglalkozásainkat képességfelmérésre (ld. Szolgáltatások) alapozzuk, o Tervszerűen felépített programot kínálunk minden korosztály részére, o Tanácsadást, konzultációs lehetőséget biztosítunk szülők és szakemberek számára.

DreamCenter Gyermekfejlesztő Központ

DreamCenter Gyermekfejlesztő Központ

DreamCenter Gyermekfejlesztő Központ kora gyermekkortól a kamaszkorig kínál segítséget, támogatást a szülőknek. Fő célunk a gyermekkori fejlődési zavarok felismerése, segítése, korrigálása, a közösségi magatartási és beilleszkedési problémák, önértékelési problémák kezelése, valamint a tanulási nehézség leküzdése. Szolgáltatásaink: - logopédia - fejlesztő pedagógia - pszichológia

Kispesti Waldorf Iskola és Óvoda

Kispesti Waldorf Iskola és Óvoda

1995 tavaszán Pest külső kerületeiben szülői csoportok alakultak ki, amelyekben létrejött az akarat, hogy gyermekeiket Waldorf óvodában és iskolában kívánják neveltetni és taníttatni. Ugyanekkor néhány pedagógus a pesti oldalon akart létrehozni egy Waldorf iskolát. Ezek a csoportok kapcsolatba kerültek egymással és nyár elején egy belvárosi épületben létrejött a találkozás. Megalakult a Pesti Waldorf Pedagógiai Egyesület, amely tanárokból, kispesti, csepeli, erzsébeti, lőrinci és zuglói szülőkből állt. Ezek után megindult a megfelelő épület keresése Kispest és Pestszentlőrinc körzetében. Hosszú harcok után a Kispesti Önkormányzat pozitív döntést hozott és 1995 augusztus 30-án rendelkezésre bocsátott egy üres, régi, földszintes épületet bérleti díj fejében, ami régebben bölcsődeként, majd vegetáriánus étteremként működött.

Mackórendelő Diagnosztika és Terápia

Mackórendelő Diagnosztika és Terápia

Egyre gyakoribb, hogy a szülők túlféltés miatt kevés mozgási szabadságot adnak a kisgyereknek. Emiatt a gyerek kevesebbet mászik, szalad, forog, ugrik, kapaszkodik. Ha a babánál kimarad a kúszás, ülés, a gyermek mászás nélkül egyből feláll, akkor később más területeken lehetnek problémái. Ezért nagyon fontos, hogy megpróbáljuk rávenni a gyereket a nagykönyv szerinti mozgásokra. A gyerek soha nem azért nem csinálja mert lusta , hanem mert valamiért nehéz végrehajtani a mozdulatsort (pl. gyenge izomtónus, nagy testsúly.....) ezért nincs sikerélménye benne és így nem is iparkodik. Az is lehet hogy valami akadályozza a mozgásban (megfeszülő izmok, magasabb tónus, koordinálatlanság.....) ezért egy két nekifutás után feladja.

Hirdetés
Manófaktúra Germekfejlesztő központ

Manófaktúra Germekfejlesztő központ

A Manófaktúrát azért hoztuk létre, mert szükségét érezzük annak, hogy legyen egy olyan hely, ahol apró csecsemőkortól kezdve megkaphassák a gyerekek azt a fejlesztést, foglalkozást, melyet otthon a szülő nem tud biztosítani. Nálunk képzett, több éves tapasztalattal bíró, gyermekszerető szakemberek végzik a foglalkozásokat.

Mozgásfejlesztő központ

Mozgásfejlesztő központ

Mozgássérültek habilitációjának, rehabilitációjának elősegítése (mozgásfejlesztés), terápiás foglalkoztatás, táboroztatás-szabadidős tevékenység szervezése. Hozzátartozók számára szociális támogatások igénybevételéhez információadás, egymás segítése, mozgássérültek érdekérvényesítésének elősegítése. Terápiás és szociális tanácsadás minden mozgásfejlődésében elmaradt vagy sérült gyermek családja számára.

Négy Évszak Magánóvoda (V. ker.)

Négy Évszak Magánóvoda (V. ker.)

Szeretettel várjuk az Ön gyermekét is budapesti magánóvodánkba, az V. kerületbe! Négy Évszak Magánóvodánkat a magas színvonal, a vidám légkör, a kis létszámú csoportok, a játékos angol tanítás, a kézműves foglalkozások és a rendszeres kirándulások jellemzik. Nálunk minden a gyermekekért és a gyermekeknek van, nagy figyelmet fordítunk a sok közös játék mellett a gyermekek fejlesztésére is. Ha felkeltettük érdeklődését ismerkedjen meg részletesebben pedagógiai programunkkal honlapunkon keresztül, vagy akár személyesen, a pedagógusokkal találkozva!

Odú Fejlesztő Központ (KORINTA Alapítvány, Szeged)

Odú Fejlesztő Központ (KORINTA Alapítvány, Szeged)

Az Odú Fejlesztő Központot a KORINTA Alapítvány hozta létre. Célunk, hogy Szeged és vonzáskörzetében komplex fejlesztést nyújtsunk az óvodás kor előtti gyermekek számára. A gyermek problémáinak felismerése után egyénre szabottan, a család igényeinek megfelelően biztosítjuk a gyermek optimális fejlődéséhez szükséges fejlesztési eljárásokat szakembereink segítségével (gyógypedagógus, gyógytornász..)

Tuti menü