Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gyermekfejlesztő központok, Óvodák képes leírás - Gyermek-fejlesztés.tlap.hu
részletek »

Gyermekfejlesztő központok, Óvodák - Gyermek-fejlesztés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gyermekfejlesztes.tlap.hu » Gyermekfejlesztő központok, Óvodák
Keresés
Találatok száma - 17 db
Aranyalma Gyermekfejlesztő Központ - Pécs

Aranyalma Gyermekfejlesztő Központ - Pécs

6 hónapos kortól 14 éves korig biztosítunk gyermekek részére olyan játszóházi foglalkozásokat, kurzusokat, amelyek sokoldalúan segítik elő fejlődésüket. Igyekeztünk összegyűjteni azokat a fejlesztési formákat, játszóház keretében folyó foglalkozási lehetőségeket, amik már bizonyítottak, amelyekről sok szülő hallott már, esetleg ismernek is, de Pécsett eddig még sokak számára nem voltak elérhetőek.

Csodadomb Gyermekfejlesztő Központ

Csodadomb Gyermekfejlesztő Központ

A Csodadomb Gyermekfejlesztő Központ csecsemők, kisgyermekek számára különleges, hasznos időtöltést kínál a gyerekek életkorának, adottságainak megfelelő érdekes játékokkal, eszközökkel. A gyerekek kielégíthetik kíváncsiságukat, megismerkedhetnek, hosszasan tevékenykedhetnek a játékokkal, az édesanyák és édesapák megfigyelhetik gyermekük kezdeményezéseit, segíthetik őket, miközben mindnyájan átélhetik hatékonyságukat. Mi, fejlesztő pedagógusok pedig rengeteg alternatívát kínálunk az adott eszközökkel, azaz teret adunk az ismétlés, az utánzás lehetőségének. Az önfeledt játék során a gyerekek észrevétlenül ügyesednek, képességeik fejlődnek. Kiemelkedő feladatunknak tekintjük a koraszülött gyermekek szakszerű fejlesztését, terápiáját. Az óvodás korú gyermekeket felkészítjük az iskolára, hogy ott remekül helyt álljanak, kudarc nélkül vegyék az újfajta akadályokat. Kiegészítő tevékenységként a szülők számára tanácsadást biztosítunk. o Foglalkozásainkat képességfelmérésre (ld. Szolgáltatások) alapozzuk, o Tervszerűen felépített programot kínálunk minden korosztály részére, o Tanácsadást, konzultációs lehetőséget biztosítunk szülők és szakemberek számára.

Delfin Kreatív képességfejlesztő magánóvoda

Delfin Kreatív képességfejlesztő magánóvoda

Óvodánk 1993 óta működik, Pestszentimre kertvárosi részén, a XVIII. kerületben. Célunk egy olyan óvoda létrehozása volt, ahol családias légkörben, gondtalanul, természetes módon, szeretetteljes, nyugodt körülmények között, jó hangulatban, élményt adóan tudjuk élni és élvezni az életet, ahol sokat és elmélyülten lehet játszani, mesét, verset, zenét hallgatni, bábozni, beszélgetni, énekelni, táncolni, körjátékozni, fogócskázni, bújócskázni, homokvárakat, kuckókat építeni, rajzolni festeni, gyurmázni, kavicsokat és más kincseket gyűjteni, alkalmanként sütni-főzni, felfedezni és megtapasztalni a világot, kapcsolatokat teremteni, megismerni önmagunkat és másokat, ahol megtanulhatunk egymásra odafigyelni, egymáshoz alkalmazkodni, véleményt nyilvánítani és kialakulhatnak alapvető szokásrendszereink, szárnyra kelhet fantáziánk, kreativitásunk. Ahol az óvoda igazán óvoda maradhat és nem kell átvenni a felnőttek bonyolult, rohanó, kapkodó világának hangulatát.

DreamCenter Gyermekfejlesztő Központ

DreamCenter Gyermekfejlesztő Központ

DreamCenter Gyermekfejlesztő Központ kora gyermekkortól a kamaszkorig kínál segítséget, támogatást a szülőknek. Fő célunk a gyermekkori fejlődési zavarok felismerése, segítése, korrigálása, a közösségi magatartási és beilleszkedési problémák, önértékelési problémák kezelése, valamint a tanulási nehézség leküzdése. Szolgáltatásaink: - logopédia - fejlesztő pedagógia - pszichológia

Gyermekkert Alapítványi Óvoda

Gyermekkert Alapítványi Óvoda

Ön Debrecen első és legrégebben 15 éve (1992-óta) működő Alapítványi fenntartású óvodáját ismerheti meg. Bepillanthat az óvoda életébe megismerheti nevelési programunkat, mindennapjainkat. Tartson velünk egy "virtuális sétán"

Hirdetés
Harsányi Gábor színitanoda

Harsányi Gábor színitanoda

Munkánk alapja az improvizációs és kommunikációs készség fejlesztés, a koncentrációra, magabiztosságra. A helyzetgyakorlatok, szerep játékok, rögtönzéses feladatok valamint ének és tánc órák során elősegítjük, hogy a fiatalok megismerjék saját magukat és képességeiket megtanulják alkalmazni az életben. A stúdió tehetségkutatással is foglalkozik, így lehetőséget nyújt a szinkron színészetre, televíziós és színházi szereplőválogatásra való felkészülésre és szereplésre. A stúdió folyamatos képzéssel és egymásra épülő, évről évre nehezedő tananyagokkal várja a gyerekeket egész évben. Odafigyelünk arra, hogy a nálunk nevelkedő fiatalok összetartó közösséggé váljanak, jó hangulatú, baráti társaságok alakuljanak ki. A fejlesztés a következő területeket érinti: előadói készség, koncentráló és kontrolláló képesség, önismeret, empátia, kreativitás, a mindennapi élet helyzeteinek feldolgozása, szerepjátékon keresztül az érzések, indulatok, lelkiállapot-változások kifejező képessége, helyes légzéstechnika, artikuláció, intonáció, hangerő, az adott szöveg helyes értelmezése, helyes hangsúlyozás biztos alkalmazása, színpadon, szerepe lépve a társakkal összhangban történő közös munka gyakorlása.

Kispesti Waldorf Iskola és Óvoda

Kispesti Waldorf Iskola és Óvoda

1995 tavaszán Pest külső kerületeiben szülői csoportok alakultak ki, amelyekben létrejött az akarat, hogy gyermekeiket Waldorf óvodában és iskolában kívánják neveltetni és taníttatni. Ugyanekkor néhány pedagógus a pesti oldalon akart létrehozni egy Waldorf iskolát. Ezek a csoportok kapcsolatba kerültek egymással és nyár elején egy belvárosi épületben létrejött a találkozás. Megalakult a Pesti Waldorf Pedagógiai Egyesület, amely tanárokból, kispesti, csepeli, erzsébeti, lőrinci és zuglói szülőkből állt. Ezek után megindult a megfelelő épület keresése Kispest és Pestszentlőrinc körzetében. Hosszú harcok után a Kispesti Önkormányzat pozitív döntést hozott és 1995 augusztus 30-án rendelkezésre bocsátott egy üres, régi, földszintes épületet bérleti díj fejében, ami régebben bölcsődeként, majd vegetáriánus étteremként működött.

Közép Utcai Óvoda

Közép Utcai Óvoda

Logopédiai és a gyógypedagógiai fejlesztéssel segítjük hozzá az ovis gyermekeket, hogy kialakuljon egy harmonikus testi, szociális, értelmi érettség. Helyi Nevelési Programunkban - a Lépésről-Lépésre programot adaptáltuk, s alakítottuk át a saját viszonyainkra - a 3-7 éves korú gyermekek személyiségének fejlesztését, fejlődésük támogatását vállaltuk fel, beleértve a sajátos nevelési igényű gyermekeket is. A fejlesztés akkor hatékony, ha a gyermek biztonságban érzi magát az óvodában, ha tudja, hogy a környezete elfogadja, megérti. Helyi Nevelési Programunk Koncepciói: - Individualizálás, szocializálás, differenciálás - Tevékenységközpont-rendszerben biztosítjuk a feltételrendszert, a tevékenységi formák színtereit, a szabad játékot és az óvodapedagógus által felajánlott tevékenységek választási lehetőségeit. Ez a rendszer szintetizálja a szervezeti kereteket és integrálja a fejlesztés tartalmát. - A családok bevonása az óvodai életbe. Aktivizáljuk a szülőket az együttműködésben. Erősítjük a szülők felelősségét, támogatjuk a családi nevelés problémáinak megoldását. - Az óvodapedagógus a rendszerben mintát ad a közös játékra, a gyermekekkel való törődésre, a nevelésre.

Lurkóvár Gyermekfejlesztő Központ - Bp. XVI.

Lurkóvár Gyermekfejlesztő Központ - Bp. XVI.

A Lurkóvár Gyermekfejlesztő Központ a XVI. kerület és a környező települések legszínvonalasabb, legsikeresebb fejlesztő centruma. Nálunk minden szülő és gyermek megtalálja a megfelelő, neki való foglalkozást, már pár hónapos kortól 14 éves korig.

Hirdetés
Mackórendelő Diagnosztika és Terápia

Mackórendelő Diagnosztika és Terápia

Egyre gyakoribb, hogy a szülők túlféltés miatt kevés mozgási szabadságot adnak a kisgyereknek. Emiatt a gyerek kevesebbet mászik, szalad, forog, ugrik, kapaszkodik. Ha a babánál kimarad a kúszás, ülés, a gyermek mászás nélkül egyből feláll, akkor később más területeken lehetnek problémái. Ezért nagyon fontos, hogy megpróbáljuk rávenni a gyereket a nagykönyv szerinti mozgásokra. A gyerek soha nem azért nem csinálja mert lusta , hanem mert valamiért nehéz végrehajtani a mozdulatsort (pl. gyenge izomtónus, nagy testsúly.....) ezért nincs sikerélménye benne és így nem is iparkodik. Az is lehet hogy valami akadályozza a mozgásban (megfeszülő izmok, magasabb tónus, koordinálatlanság.....) ezért egy két nekifutás után feladja.

Manófaktúra Germekfejlesztő központ

Manófaktúra Germekfejlesztő központ

A Manófaktúrát azért hoztuk létre, mert szükségét érezzük annak, hogy legyen egy olyan hely, ahol apró csecsemőkortól kezdve megkaphassák a gyerekek azt a fejlesztést, foglalkozást, melyet otthon a szülő nem tud biztosítani. Nálunk képzett, több éves tapasztalattal bíró, gyermekszerető szakemberek végzik a foglalkozásokat.

Mozaik Fejlesztőkuckó

Mozaik Fejlesztőkuckó

2012 szeptemberében nyíló fejlesztőkuckó Fejér megyében, Ercsiben. Célunk, hogy egymással mozaikszerűen illeszkedő módszerekkel a tanuláshoz szükséges képességeket és készségeket fejlesszük. Nem csak megkésett és eltérő fejlődés esetében, hiszen a képességek helyes megalapozásával az éretlenség jeleit nem mutató gyermekek számára is megelőzhető a tanulási zavarok kialakulása. Sokéves tapasztalatunk szerint az iskolai kudarcok elkerülése szempontjából fontos a helyes tanulási technikák kialakítása, melyhez az általunk alkalmazott foglalkozások hozzásegítik a gyermeket. Bizonyos képességek csak a fejlődés egy meghatározott szakaszában fejleszthetők megfelelően, ezért fontos már óvodás korban megalapozni ezek helyes kialakulását. Csoportjainkat korosztályoknak, és egyéni szükségleteknek megfelelően alakítjuk ki, maximum 3-5 fős létszámmal. 3 és 12 éves kor között várjuk koraszülött, oxigénhiányos, agyvérzéses állapotban született gyerekek, enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekek, megkésett mozgás- és beszédfejlődésű gyerekek, tanulási problémákkal küzdő gyerekek, átlagos fejlődésű gyerekek jelentkezését komplex képességfejlesztő foglalkozásainkra.

Mozgásfejlesztő központ

Mozgásfejlesztő központ

Mozgássérültek habilitációjának, rehabilitációjának elősegítése (mozgásfejlesztés), terápiás foglalkoztatás, táboroztatás-szabadidős tevékenység szervezése. Hozzátartozók számára szociális támogatások igénybevételéhez információadás, egymás segítése, mozgássérültek érdekérvényesítésének elősegítése. Terápiás és szociális tanácsadás minden mozgásfejlődésében elmaradt vagy sérült gyermek családja számára.

Négy Évszak Magánóvoda (V. ker.)

Négy Évszak Magánóvoda (V. ker.)

Szeretettel várjuk az Ön gyermekét is budapesti magánóvodánkba, az V. kerületbe! Négy Évszak Magánóvodánkat a magas színvonal, a vidám légkör, a kis létszámú csoportok, a játékos angol tanítás, a kézműves foglalkozások és a rendszeres kirándulások jellemzik. Nálunk minden a gyermekekért és a gyermekeknek van, nagy figyelmet fordítunk a sok közös játék mellett a gyermekek fejlesztésére is. Ha felkeltettük érdeklődését ismerkedjen meg részletesebben pedagógiai programunkkal honlapunkon keresztül, vagy akár személyesen, a pedagógusokkal találkozva!

Odú Fejlesztő Központ (KORINTA Alapítvány, Szeged)

Odú Fejlesztő Központ (KORINTA Alapítvány, Szeged)

Az Odú Fejlesztő Központot a KORINTA Alapítvány hozta létre. Célunk, hogy Szeged és vonzáskörzetében komplex fejlesztést nyújtsunk az óvodás kor előtti gyermekek számára. A gyermek problémáinak felismerése után egyénre szabottan, a család igényeinek megfelelően biztosítjuk a gyermek optimális fejlődéséhez szükséges fejlesztési eljárásokat szakembereink segítségével (gyógypedagógus, gyógytornász..)

Szekszárdi Waldorf Óvoda

Szekszárdi Waldorf Óvoda

A Waldorf - pedagógia legnagyobb érdemeinek egyike, hogy a Ritmussal, mint alapelemmel él az óvodában. Ennek jótékony hatása, mely tapasztalatként is elmondható, a gyerekek óvodai életének megkezdésében is segítséget nyújt, hiszen a Gyermekek az első napoktól kezdődően megtapasztalhatják a napirendet, mely egész évben a ki- és belégzés szerinti ritmust követi, vagyis a szabad játéktevékenységet követi egy közös tevékenység (reggeli kör, körtánc, tízórai), majd egy újabb szabad (udvari) játéktevékenységet követ a mese, mint közös forma.

Tündérország HOP

Tündérország HOP

A Tündérország Harmónia Oktató Program - röviden Tündéroszág HOP - Orvos (professzor, a téma egyik legelismertebb szakértője), dietetikus (a cukorbetegség és lisztérzékenység egyik legismertebb dietetikus szakembere), szakács (vagy inkább sztárséf) testnevelő tanár (esetünkben fitnesz világbajnok) és pedagógusok (akik a Tündérország Alapítványi Óvoda programját készítették) közreműködésével egy kétórás vándor-előadást állítunk össze, amelyet előzetes egyeztetés és megfelelő gyereklétszám biztosítása esetén különböző helyszínekre viszünk el.

Tuti menü